26 Temmuz 2017 Çarşamba

1982, Time Dergisi Yılın Kişisi "Bilgisayar"

Türkiye 1982'de Askeri Darbe ile Anayasası'nı %92 oy oranıyla kabul ederken, TIME Dergisinin 1982 yılındaki kapağını Yılın kişisi olarak "Bilgisayar" süslüyordu.

ABD’nin 1990’larda dünyanın diğer bölümlerinde yaşanan durgunluğa rağmen büyümeyi başarması, enflasyonu düşürebilmesi ve işsizliği azaltması dikkat çekmiştir. ABD Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan’in bu ivmenin gerekçesi olarak bilişim teknolojilerinin verimlilik üzerinde yarattığı etkiyi özellikle vurgulaması bu alana duyulan ilginin yoğunlaşmasına katkıda bulundu.

Bu yıl 2017'deyiz ve tam 35 yıl önce başta ABD'de olmak üzere dünya çapında Bilim ve Teknoloji'deki önemli atılım ile birlikte gelişmiş ülkelerle aramızdaki giderek artan bilgi, ar-ge ve inovasyon uçurumundan haberiniz var mı?

Ya Bilimsel eğitimi, Teknolojiyi ve Bilişimi kendimize felsefe edinerek kalkınacağız yada bunları yok sayarak yerimizde saymaya mahkum olacağız.

Time Dergisinin 33 yıl önceki kapağının öyküsünü mutlaka okumanızı öneririm. Makale dili ingilizce'dir. (TIME’s Machine of the Year, 33 Years Later) - http://ti.me/Jv4DO8

Önerilen Popüler Yazılar