15 Aralık 2016 Perşembe

Senin elinde evlat, her şey senin elinde!

Bir adamın çok zeki iki kız çocuğu varmış. Çocuklar çok meraklı oldukları için durmadan ve bıkmadan devamlı babalarına soru sorarlarmış. Babaları da mümkün olduğunca soruları cevaplamaya çalışırmış. Belli bir zaman sonra devamlı soru bombardımanına tutulan baba, meraklı çocuklarını her soruya doğru cevap verebilecek kendinden daha bilgili birinin yanına göndermeye karar vermiş. Yaptığı araştırma sonucunda, bir dağın tepesinde yaşayan bilge bir adamın bu konuda kendisine yardımcı olabilecek en uygun kişi olduğunu öğrenmiş ve çocuklarını yaz tatilinde bu bilgenin yanına göndermiş.

Çocuklar çok kısa zamanda bilge adama ve onun ormandaki evine alışmışlar. Akşama kadar kırlarda oynuyorlar, akşam da güneşin batışını hep birlikte izliyorlar ve bilge adamın sohbetlerini dinliyorlarmış. gün boyu bilge adama akıllarına gelen bin bir çeşit soruyu soruyor Bilge adam da, sordukları bütün sorulara doğru cevap veriyormuş. Bir süre geçtikten sonra çocukların canı sıkılmaya başlamış ve küçük çocuğun aklına bir oyun gelmiş.

Ablasına “Bilge adam bizim sorduğumuz bütün sorulara  cevap veriyor. Onun bilemeyeceği bir soru soracağım.” demiş. Ablası “Ne soracaksın?” dediğinde küçük kız bir kelebek yakalamış ve iki parmağının arasına almış. “İşte bunu soracağım: Bu kelebeği gösterip bilge adama ‘Bu ölü mü, yaşıyor mu?’ diye soracağım. ‘Ölü’ derse, bırakacağım uçacak, ‘Canlı’ derse bastıracağım ölecek” demiş. Birlikte bilge adamın yanına gitmişler ve sorusunu yöneltmiş. “Elimdeki kelebek ölü mü yoksa canlı mı?”

Bilge adam cevap vermeden önce uzun süre kızın gözlerine bakmış ve gülümseyerek yanıtlamış: "Senin elinde evlat, her şey senin elinde!"

***

Hayattan mucizeler beklemeyin, çünkü o mucizeleri hayat bizden bekliyor. Unutmayın  her şey bizimle başlıyor ve bizimle bitiyor. Hayata ilk gülümsemeyi siz verin, hayat da size en güzel kahkahaları ile geri dönsün...

Önerilen Popüler Yazılar