15 Ocak 2016 Cuma

Neşe, merak ve heyecanla yaşayın.

Gururumuz Prof. Aziz Sancar hocamız 2007'de Vehbi Koç Vakfı tarafından ödüllendirilmişti. Ve bu ödül kapsamında hazırlanan video'sunda 2007'deki Türkiye için dileği... (videonun 5:45 dakikasında):

"Benim icin en büyük gurur, bundan sonraki Türk kuşaklarının kitaplarda benim yaptığım buluşları görüp, bunu bir Türk yaptı, biz de yaparız, veya o düşünceyle, ondan kuvvet alarak, benden daha önemli buluşları yapmaları, inşallah onlardan birinin Nobel kazanması."

Hiçbir zaman olumsuzluk ve mazeret tuzağına düşmeyin. Buna karşı en büyük örneği biliyoruz. Hepimizin hayatını etkilemiş Büyük İnsan, zamanında demedi ki: “Ülkemin bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış, ben ne yapayım.” Tam tersine, kollarını sıvadı, gücünü ve aklını kullandı, risk aldı, gençliğe ve geleceğe güvendi, hepimiz için kazandı. Bu hepimiz için çok önemli bir örnek, her zaman için. Sorunlardan kaçmayın, sorunların üzerine gidin; ümitli ve olumlu olun; hiç pes etmeyin; esnek, güçlü, atılgan olun; sonunda hep kazanın.

Ancak yaşamınızın her devresinde, 60 yaşında bir genç olduğunuz zaman bile, hayata bir çocuğun gözleriyle bakmayı unutmayın. Neşe, merak ve heyecanla yaşayın.

Önerilen Popüler Yazılar